Selecteer een pagina

Electrolyse &
Anti-fouling

Allround technische service bedrijf.
Veelzijdig op het gebied van scheepsonderhoud.

Onze Diensten

g

Motoren

Onderhoud – Nieuw – Reparatie

Electrisch systeem

Nieuw – Onderhoud – Reparatie

Navigatie-apparatuur

Nieuw – Aanvulling – Reparatie

Romponderhoud

Herstel – Kunststof – Aluminium – Staal

Elctrolyse

Anti-fouling

Sanitair

Nieuw – Reparatie

Winterklaar

Vaarklaar

Interieurbewerking

Nieuw – Onderhoud – Timmerwerk

Electrolyse

Veel schade aan schepen had voorkomen kunnen worden als men zich gerealiseerd had wat “electrolyse” met een schip doet! Onder water ontstaat een zogenaamde “zwerfstroom” van het ene metaal naar het andere metaal. (b.v. schroef van brons en aandrijf-as van RVS!) Het zwakste metaal wordt vervolgens aangetast om uiteindelijk zelfs geheel te verdwijnen! Ook anti-fouling zal loslaten en ook de verflaag boven water zal op den duur worden aangetast. (“blaas-vorming”. Terwijl de oplossing zo simpel is: onder het schip worden alluminium- of zink-annodes bevestigd. Metalen die zó laag in rang zijn dat die geofferd worden aan de sterker metalen!

Alleen…. Haal dan wel het schip één keer per jaar uit het water om de anodes te vervangen! Laat u niet verleiden dit “nog een jaartje uit te stellen”! De grootte van een nieuwe anode is niet toevallig! En om het compleet te maken: combineer dit met de jaarlijkse “anti-fouling” beurt!

Anti-fouling

Voorkom hiermee de aangroei en daarmee aantasting van de bodem van uw schip. Er zijn inmiddels vele soorten anti-fouling. Afhankelijk van het materiaal waarop dit wordt gebruikt en het water waarop u normaal gesproken vaart.

Wij weten wat nodig is voor uw schip! Wij nemen u ook dit graag uit handen.

Contact

JP Techniek

Provincialeweg 26
9862 PE Sebaldeburen

06 2141 2811

info@jp-scheepstechniek.nl